God morgon

Föreläsningen igår var GRYM! Men jösses vad mycket folk. Jag har aldrig sett så många gravida tjejer på ett och samma ställe. "Tänk att reta opp alla dom där", sa Jim, haha. Hur som helst, det var alltså 2 barnmorskor som höll i den här föreläsningen och båda jobbade på förlossningen/bb. Dom förklarade allt! Från det att man känner första förvärken tills dess att man åker hem med sin bebis. Och berättade väldigt bra hur man skulle andas i de olika faserna i förlossningen. Mycket bra info till partnern om vad han/hon kunde göra under förlossningen. Alltså jag är så jäkla glad att vi gick dit. Jag lärde mig MASSOR som jag kommer dra nytta av när det väl är dags. Jim lärde sig en massa också. Det var så roligt, för den ena barnmorskan sa: "Jag vet inte om ni har märkt det, men, gravida är LITE speciella!" Haha. Alla killar/partners skrattade länge åt det. Så berättade dom att under förlossningen kommer tjejen skälla och gapa på er, men ta inte åt er, så fort bebisen är ute så är dom som vanligt igen, haha.
 
Dom pratade också om något jag blev väldigt nöjd över, och det var att man redan nu kunde börja bygga upp oxytocin-nivåerna i kroppen. Oxytocin är ett hormon som frigörs av beröring (smekningar/massage) och det ska tydligen vara smärtlindrande och lugnade och göra värkarna starkare. Och dom sa alltså att redan nu kan partnern börja massera/röra vid sin tjej för då frigörs hormonerna och då är dom redo när det är förlossning typ. Svårt för mig att förklara men.. Hoppas ni fattar? Så jag skrattade och sa till Jim att det var ju gött, ska jag få ryggmassage varje kväll i två månader nu? Haha. I morses när Jim vaknade så klappade han mig på kinden och sa "beröööööriiiing" haha.
 
Nu känner jag att min "mentala väska" är packad inför förlossningen. Jag är taggad! Nu ska jag ta min morgonkaffe och vänta på att tvätten ska bli klar.